Κάνε την σωστή επιλογή επίπλων σαλονιού, ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές της Linea Armadi.

Ενδιαφέρεσαι να κάνεις ανακαίνιση στο σπίτι στο γραφείο η στο καταστημά σου και σκέφτεσαι να αγοράσεις ή να κατασκευάσεις έπιπλα, τα οποία θα ταιριάζουν απόλυτα στην διαρρύθμιση του χώρου σου; Ακολούθησε τις χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ιδανική επιλογή για τον προσωπικό σου χώρο.

Για να πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε αλλαγή στα έπιπλα του σπιτιού ή του γραφείου σου, θα πρέπει πρώτα να υπολογίσεις σωστά τον χώρο σου. Στην συνέχεια φρόντισε να επιλέξεις το κατάλληλο ύφασμα αλλά και το ιδανικό υλικό του σκελετού των επίπλων. Η προτεραιότητά σου πρέπει να είναι η άνεση, η λειτουργικότητα και φυσικά το κόστος!
Προτίμησε να αποφύγεις το νοβοπάν. Μπορεί το κόστος να είναι μεγαλύτερο, όμως τα έπιπλά σου θα έχουν αντοχή στο χρόνο και θα μπορείς να τα κρατήσεις για μία ζωή!
Δείξε προσοχή στην ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν εντός της ταπετσαρίας. Για παράδειγμα, μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι τα μαξιλάρια του καναπέ να έχουν λάστιχο. Επιπλέον, κάνε τον έλεγχο αν τα μαξιλάρια του καναπέ παραμένουν στητά ή αν βυθίζονται ή αν μετατοπίζονται .
Φρόντισε το κάθισμα του καναπέ να έχει Ιταλικούς, ελαστικούς ιμάντες με λινάτσα που είναι πολύ ανθεκτικοί!
Ο σκελετός του καναπέ δεν πρέπει να είναι «καρφωτός» αλλά να είναι δεμένος με γωνίες και ειδικούς τάκους. Όσο πιο γερός γενικά είναι ο σκελετός τόσο πιο δύσκολα θα χαλάσει ο καναπές!
Δοκίμασε την ποιότητα του καναπέ, προσπαθώντας να τον σηκώσεις! Όσο βαρύτερος είναι ο καναπές , τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του σκελετού του . Εάν ο καναπές είναι ελαφρύς, είναι πολύ πιθανό ο σκελετός του να μην είναι καλής ποιότητας.
Τέλος, πολύ σημαντικό κριτήριο στην επιλογή που θα κάνεις είναι το σαλόνι να το αγοράσεις ολοκληρωμένο και όχι σε κομμάτια!