Η ντουλάπα υπνοδωματίου πέρα από το αισθητικό κομμάτι θα πρέπει να βοηθάει και στην εξοικονόμηση όσο το δυνατόν περισσότερων αποθηκευτικών χώρων. Για το λόγο αυτό θα εξετάσουμε την ντουλάπα που μπορεί να εφαρμόζει επακριβώς σε οπουδήποτε ιδιαίτερο και ιδιότροπο χώρο. Οι  ντουλάπα μπορεί να λάβει υπόψη της τους ανεκμετάλλευτους  χώρους στο σπίτι σας και να τους αξιοποιήσει.
  Αν έχετε τέτοιου είδους χώρους – λοξά ταβάνια και τοίχους π.χ. κάτω από σκάλες, οι εντοιχισμένες ντουλάπες υπνοδωματίου μπορούν να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν για να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χώρος.
Οι συγκεκριμένες  εντοιχισμένες ντουλάπες μπορούν να κατασκευαστούν έξυπνα και να χρησιμοποιηθούν όχι  μόνο ως χώροι ένδυσης, αλλά πιθανά να μπορούν να ενσωματώσουν βιβλιοθήκες, συρτάρια, τουαλέτα, γραφείο, παπουτσοθήκη. Αντίστοιχα  στα παιδικά δωμάτια στις ντουλάπες μπορούν έξυπνα να  ενσωματωθούν οι συσκευές ψυχαγωγίας ,παιχνίδια, βιβλία, συλλογές, αθλητικός εξοπλισμός, βίντεο και εξοπλισμός πληροφορικής cd-videogame κ.τ.λ.
Από την άλλη ο προσεκτικός σχεδιασμός των εντοιχισμένων  ντουλαπιών σας μπορεί να πετύχει και λύσεις διακόσμησης.  Από την άλλη εάν το  δωμάτιό σας είναι αρκετά σκοτεινό μπορείτε να  βάλετε αντί για τις κοινές πόρτες στις ντουλάπες, πόρτες με καθρέπτες ή διαχωριστικούς συνδυασμούς σε 1/3 πόρτες: μελαμίνη – καθρέπτη -μελαμίνη, γυαλί (χρωματιστό) – καθρέπτη – γυαλί ή σκέτο γυαλί και σε ½ πόρτες: μελαμίνη – καθρέπτη, γυαλί (χρωματιστό) – καθρέπτη ή σκέτο γυαλί   αντίστοιχα. Με τον τρόπο αυτό  μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το διαθέσιμο φως στο δωμάτιο ή με έξυπνες αντανακλάσεις από μικρά ανοίγματα.
Ανάλογα με το στυλ του σπιτιού σας που μπορεί να είναι ένα σύγχρονο σπίτι, εξοχικό ή παλιό αρχοντικό μπορούν οι ντουλάπες σας να κατασκευαστούν για να ταιριάζουν με το στυλ και το ύφος του.  Οι πόρτες είτε ανοιγόμενες  είτε συρόμενες είτε με αντικατοπτρίζονται πάνελ, όποια και αν είναι τα χρώματα και τα υλικά τις επιλογής σας μπορούν να ταιριάξουν και να εναρμονιστούν εύκολα με τα περιβάλλον χώρο σας .
Τέλος η ικανότητα να βρείτε χώρους και για τα πιο καθημερινά αντικείμενα του σπιτιού και να μπορέσετε να τα αποκρύψετε εύκολα θα είναι εκτιμώμενη αξία για το ίδιο σας το σπίτι στο μέλλον σε πιθανή πώληση αυτού.